U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima i toplije, uz postepeno jačanje južnog vjetra, a na jugu i krajnjem zapadu moguća je slaba kiša.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do četiri, u višim predjelima na istoku od minus sedam, a dnevna od pet do 14, u višim predjelima i mjestima sa maglom od dva Celzijusova stepena.

Ujutro će biti toplije i umjereno do pretežno oblačno, slaba kiša je moguća ponegdje na jugu. Na istoku oko rijeka i po kotlinama moguća je česta pojava magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na istoku će se magla ponegdje zadržati i tokom dana uz hladnije vrijeme.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južnog i jugozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Nevesinje minus tri, Gacko, Han Pijesak i Čemerno minus dva, Kalinovik minus jedan, Bijeljina, Sokolac, Srbac i Srebrenica nula, Rudo jedan, Sarajevo, Banjaluka, Zvornik, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Šipovo dva, Mostar, Doboj i Prijedor tri, Bileća, Drinić i Mrakovica četiri, Trebinje pet i Neum šest Celzijusovih stepeni.

Autor: SRNA/Srpskainfo