Nepisano pravilo kod vođenja ljubavi jeste da muškarac treba da sačeka da prvo žena dostigne vruhunac. Razlog je što je pripadnicama ženskog pola teže da dođu do orgazma, nego što je to slučaj sa jačom polovinom.

Svaka žena ima podugačak spisak osobina koje bi volela da njen partner ima. Istaživanja pokazuju da se veliki broj njih odnosi na seksualna očekivanja.

Trejsi Koks, seksualna terapeutkinja i autorka brojnih knjiga, u svom bogatom iskustvu s pacijenticama uočila je šest osnovnih vrlina koje bi idealan ljubavnik trebao da ima, a mogu se uočiti već pri prvom seksualnom susretu.

Oralni seks

Ljubavnik koji izbegava oralni seks, ženama nije baš poželjan partner, jer veliki broj njih tako najlakše dolazi do orgazma, kaže Koks. Tehnike oralnog seksa vremenom mogu da se poprave, ali ako ga partner odbija, time uskraćuje partneriki brojne užitke. Oralni seks nije samo put do orgazma, već je to način na koji muškarac pokazuje ženi da je u potpunosti želi i da mu ništa na njenom telu nije strano.

Sluša uputstva koje mu žena daje

Kada imate odnose s novim partnerom potrebno vam je vreme da se uskladite. Do obostranog užitka najlakše se dolazi otvorenom komunikacijom. Muškarci često trpe veći “pritisak” i “teret” koji nosi dobar ili loš seks, njihov ego u krevetu ipak je mnogo veći nego onaj kod žena. Partner koji se na ženine reči poput “sporije”, “jače”, “brže”, “niže” i sl. uvredi, nije materijal za dobrog ljubavnika, piše 24sata.hr.

– Nesigurni muškarci, koji su pritom i obrambeno nastrojeni, nisu partneri koji su voljni da uče, a žena će zbog toga biti više koncentrisana na to ga ne uvredi, da će najverovatnije na kraju zbog toga i da glumi orgazam – objašnjava Koks.

Ne hvali se veštinama u krevetu

I muškarci i žene, podjednako žele da zadive svog partnera, dok muškarci često imaju veću potrebu da to i dokažu.Tada krenu da pričaju o bogatom seksualnom iskustvu ili pak insistiraju na tome da oni imaju jedinstvenu tehniku ili umeće. Ovakvo ponašanje najčešće odbija žene, jer osim što deluje prepotentno, ono povećava očekivanja koja onda oni mogu teško ili nikako ispuniti, kaže Koks.

Nije mu bitan samo njegov orgazam

Nepisano pravilo je da muškarac treba da sačeka da prvo žena doživi orgazam, a tek tada da se posveti sopstvenom užitku. Muškarac koji nikako, ili na samom početku odnosa, ne pokazuje pažnju njoj i njenom orgazmu definitivno nije neko s kim treba da planirate budućnost.

Ne rasipa komplimente

Izbegavajte neoriginalne komplimente jer ih žene brzo prepoznaju i ne vole da ih čuju. Iskreni i jednostavni komplimenti njenog karaktera, ličnosti ili izgleda su pokazatelj da ste iskreni i zainteresovani za nju.

Bez emocionalnog povlačenja

Nakon seksa s novim partnerom ponekad ne znate šta da učinite i kako da se ponašate, jer se još uvek ne poznajete dovoljno. U takvim situacijama je teško proceniti šta je to što se od vas očekuje. Najbolje je da to partneru otvoreno i kažete, nego da bežite jer vam je neprijatno.

Najbolje je da se ponašate onako kako se osećate i kako vam partner pošalje znake. Nemojte da insistirate na maženju, nemojte da izjavljujete ljubav. Možda bi najbolji izbor bio da odete do kuhinje i zajedno pronađete neku slaku ili slanu zanimaciju koja će vas okrepiti posle vođenja ljubavi, predlaže Koks.

Izvor: prva.rs