Zvaničnici Republike Srpske uputili su božićnu čestitku rimokatolicima i hrišćanima u BiH koji praznuju po Gregorijanskom kalendaru.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u božićnoj i novogodišnjoj čestitki vjernicima katoličke vjeroispovijesti izrazila je najbolje želje da predstojeće praznične dane provedu u duhu jevanđeljskog praštanja, u zdravlju i duhovnom miru, a 2022. godina da donose napredak i stabilnost.

Premijer Radovan Višković uputio je božićnu čestitku kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, rimokatolicima i hrišćanima u BiH koji praznuju po Gregorijanskom kalendaru, istakavši da je neophodno zajednički njegovati istinske vrijednosti – mir, ljubav i poštovanje.

Čestitku je uputio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Božićnu čestitku kardinalu Puljiću i svim katoličkim vjernicima u BiH uputio je i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, uz želju da ovaj veliki praznik provedu u miru, zdravlju i sreći.

Vjernici koji vrijeme računaju po Gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik. Božić sutra proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena.

Autor: RTRS