Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv, apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 602 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 131 osobe.

Radi se o 63 muškaraca i 68 žena, od kojih je 17 mlađe, 81 srednje i 33 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Banjaluke, 12 iz Bijeljine, osam iz Trebinja, sedam iz Prijedora, po šest iz Gradiške, Dervente, Doboja i Laktaša, pet iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri iz Rogatice, Foče i Šipova, tri iz Prnjavora, po dvije iz Broda, Zvornika, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Čelinca i Šamca i po jedna iz Višegrada, Kneževa, Kotor Varoša, Modriče, Novog Grada, Pala, Srpca, Srebrenice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Prijedora i Trebinja i po jedna iz Bijeljine, Dervente, Laktaša i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 93.313 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 5.462 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 371.714 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 375, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 151, a u ostalim bolnicama 224. Na respiratoru su 42 osobe (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 13 u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS