Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 241 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 14 osoba.

Radi se o osam muškaraca i šest žena, od kojih je jedna mlađe, šest srednje i sedam starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banjaluke, dvije iz Bijeljine i po jedna iz Broda, Krupe na Uni, Laktaša, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i četiri žene, starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Čelinca, Dervente, Modriče, Srebrenice i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 93.327 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.469 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirano je ukupno 371.955 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 384, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 151, a u ostalim bolnicama 330. Na respiratoru su 42 osobe (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 13 u ostalim bolnicama).

Autor: RTRS