Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su dvije osobe zbog sumnje da su noćas napali policajce, te oštetili službena vozila i prostorije.

“Policijski službenici policijskih stanica Кozarska Dubica i Novi Grad, dana 27.12.2021. godine, lišili su slobode dva lica zbog počinjenih krivičnih djela ”Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Osumnjičeni N.V. iz Novog Grada se tereti da je oko 00,05 časova u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu odbio postupiti po izdatom naređenju policijskih službenika, a potom fizički nasrnuo na policijskog službenika nanijevši mu tjelesne povrede. Prilikom lišenja slobode i transporta, osumnjičeni je pružao otpor, a oštetio je i službeno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, čime je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

U Кozarskoj Dubici slobode je lišen M.U. iz Кozarske Dubice, nakon što je intervencijom policijskih službenika po prijavi narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu oko 03,20 časova, odbio postupiti po naređenju i fizički narsnuo na policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede. Nakon lišenja slobode, M.U. je počinio i krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ oštetivši unutrašnjost prostorije za smještaj lica lišenih slobode u Policijskoj stanici Кozarska Dubica”, navode iz PU Prijedor.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela ”Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” i Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Izvor: ATV