Skupštinska većina u Banjaluci će na narednom skupštinskom zasjedanju amandmanom na budžet grada za narednu godinu tražiti po 100 KM za sve penzionere na području Banjaluke.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, na današnjem obraćanju medijima istakao je  da će koalicija predvođena SNSD uputiti amandmane koji će biti u iznosu od tri ili četiri odsto ukupnog budžeta grada.

– Naša želja je da Banjaluka odvoji po 100 KM za sve penzionere. Oni su jedna od najugroženijih kategorija stanovnika – rekao je Đajić.

Istakao je da su trenutnom gradonačelniku dali šansu da unaprijedi funkcionisanje grada, ali da on nije ispunio očekivanja.

– Aktuelni gradonačelnik je od početka svog mandata vratio Banjaluku najmanje pet godina unazad, ovo je najgora godina do sada za grad – poručio je Đajić.

Slobodan Stanarević, predsjednik Gradskog odbora Demos, istakao je da ova koalicija mora djelovati kompromisno i da to gradonačelnik Draško Stanivuković mora poštovati.

– Nastojimo da nema stranačkih pritisaka, nego smo sve projekte zajedno kandidovali. Jedan od amandmana je obnova stolarije banjalučke Gimnazije kao i osnovne škole Ivana Gorana Kovačića – rekao je Stanarević.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, naglasio je da u narednu godinu većina ulazi sa malo amandmana.

– Amandmane smo podnijeli na vrijeme i oni nisu megalomanski i nerealni, tiču se osnovnih životnih pitanja Banjalučana – istakao je Čudić.

Naglasio je da Stanivuković ne realizuje konkretne projekte, značajne za građane.

– Gradonačelnik samo priča o sadnji i parkovima, a ne o realnim projektima. Predsjednik Skupštine i ja želimo da u narednom periodu demokratizujemo i modernizujemo rad Skupštine grada Banjaluka – naglasio je on.

Velibor Stanić, predsjednik Gradskog odbora SP, kazao je da je jedan od amandmana podrška Domu zdravlja, kao i nabavka mamografa.

– Amandmani se odnose na podršku Srednjoškolskom domu, Domu zdravlja ali ipak glavni je podrška penzionerima kojima će iznos od 100 KM biti uplaćen za električnu energiju. Ovo je njima veoma značajno-naglasio je Stanić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da Banjalučani ne mogu biti zadovoljni ovom godinom.

– Projekti su započeti, a nisu realizovani kao ni niz obećanja koje je gradonačelnik obećao a nije ispunio. Dešavale su se afere, sporne nabavke, zapošljavanja bez konkursa.

Na pitanje novinara kako bi ocjenio rad gradonačelnika, a kako rad Skupštinske većine, Ilić je odgovorio da bi gradonačelniku dao ocjenu dva, a da je skupštinska većina samo jednu stepenicu iznad.

Podsjetio je da je naredno skupštinsko zasjedanje zakazano za četvrtak, 30.decembra i da očekuje da se završi u jednom danu.

Izvor: Srpskainfo