Aleksanadar Glavaš, član Predsjedništva DNS-a, rekao je da ova stranka nema nikakvu obavezu da pozdravi kandidaturu Jelene Trivić iz PDP-a, i navodi da to nije bio dogovor koji je postignut na sastancima opozicione koalicije, održanih u prethodnom periodu, a na kojima su dogovorili da predlože zajedničkog kandidata.

„Evidentno je da PDP misli da gospođa Trivić može da osvoji predsjednički mandat, a DNS će na svojim stranačkim organima odlučiti ko će biti kandidat i da li će u konačnici možda čak podržati gospođu Trivić u šta čisto sumnjam, kako trenutno stvari stoje“, rekao je Glavaš za ATV.

On kaže da je još uvijek rano govoriti o kandidatima i svako isticanje kandidata prije vremena može nanijeti štetu samom kanididatu, ali i izbornom rezultatu.

„Pred nama je dovoljno vremena. Prvo da vidimo šta će se desiti sa Izbornim zakonom, kao što vidite u medijima, u pitanju je i samo održavanje izbora. U jednu ruku je možda sad i neozbiljno isticati kandidata i ne vidim zašto je potrebno da se ovako preuranjeno izlazi sa samim kandidatom“, smatra Glavaš.

On je kazao da će se DNS u narednom periodu očitovati po ovom pitanju i uvjeren je da će ova stranka imati svog kandidata za poziciju predsjednika ili člana Predsjedništva BiH.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, danas je zvanično objavio da će Jelena Trivić biti kandidat za predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BIH.

Izvor: ATV