U organizaciji Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora po prvi put je u ovom gradu , ali i u Republici Srpskoj održana edukacija vaspitača iz predškolskih ustanova na teritoriji grada vezana za problematiku bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Sekretar Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora Mladen Kulundžija je istakao da je na ovaj način prepoznata njihova uloga u vaspitanju djece i formiranju njihovih stavova i znanja, kao i kanalisanja na koji način da ta djeca uče o bezbjednosti saobraćaja.
“Mi smo smatrali da je ovo nešto što je od izuzetnog značaja i ulog za budućnost Sve razvijene zemlje koje dobro upravljaju ovom oblasti bezbjednosti saobraćaja su ovo već uradile , zemlje EU, a i Republika Srbija je prošle godine obučila preko 1000 vaspitača”, izjavio je novinarima Kulundžija.
On je dodao da je riječ o pilot projektu, da je predavač bio Bojan Marić , profesor sa Saobraćajnog fakulteta iz Doboja te da vjeruje da će sa ovom aktivnošću nastaviti i Republika Srpska i BiH uopšte.
“Za iduću godinu je najavljeno i drugo tematsko predavanje o ovoj problematici kako bi što bolje obučili naše vaspitače, jer kako njih obučimo, tako će oni obučiti našu djecu i takvu ćemo imati bezbjednost saobraćaja”, naglasio je Kulundžija.
Savjet za bezbjedost saobraćaja grada Prijedora formiran je sredinom ove godine i ima devet obaveznih članova. Shodno važnosti problematike bezbjednosti saobraćaja kojom se bavi , Savjet će biti proširen i članovima iz reda predškolskih i obrazovnih ustanova te omladinskih organizacija koje su izrazile želju da učestvuju u radu ovog tijela.

Izvor: prijedorgrad