U Brčkom je predstavljena knjiga “Humano srce Srpske” autora Slavka Basare, novinara Sportskog žurnala o humanitarnim aktivnostima Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke u organizaciji Srpskog prosvetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”.
Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da je u knjizi satkano deceniju i po akcija dobrote srpskog naroda Republike Srpske prema srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini.

-Knjiga je nastala iz humanosti i služiće humanosti. Na koricama knjige piše da svaki prodati primerak ide za decu i mlade ljude sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji – rekao je Arlov.
On je istakao da će u narednih mjesec dana u Kosovskoj Mitrovici biti otvoren Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju za čiju je gradnju, koja je počela pre dve godine, novac obezbeđen humanitarnim akcijama Odbora.
Predsednik Srpskog prosvetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Brčkog Dragan Tomić je naveo da je promocija organizovana u okviru manifestacije “30 dana za 30 rođendana Republike Srpske” koju “Prosveta” organizuje povodom 30 godina od obnove rada tog društva i 30. rođendana Republike Srpske. On je napomenuo da je “Prosvjeta jedan od izdavača knjige “Humano srce Srpske”, u kojoj je sa više od 1.000 fotografija ovekovečen humanitarni rad Milorada Arlova.
Iako je bio najavljen dolazak i autora knjige Slavka Basare na promociju u Galeriji “Sava Šumanović” zbog privatnih obaveza nije mogao da joj prisustvuje.

Izvor: SportDC