Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a rekao je da godina iza nas bila izazovna, ali da u Srpskoj uspješno završavamo godinu i na ekonomskom i na svakom drugom planu.

Političku scenu obilježio je nametnuti zakon Valentina Incka i sporne odluke Ustavnog suda BiH.

SNSD je pristupio odgovorno svim pitanjima, kaže Dodik.

“Situacija na nivou BIH ozbiljna. SNSD se neće vratiti u institucije BiH dok se ne riješi sporni zakon. Oni koji su to zabrljali neka riješe. Do tada se nećemo vratiti. Na sjednici smo potvrdili da BiH nema visokog predstavnika”, rekao je Dodik.

Navodi da će SNSD partija ostati posvećena stabilnosti.

“U ovoj godini smo kao partija bili izloženi kritikama opozicije. Mislili su da će ono što se dešavalo u Prijedoru uticati na partiju, ali vidimo kako su prošli izbori u Prijedoru. Sve obaveze smo redovno plaćali u Republici Srpskoj. Nema zaostaka”, naveo je Dodik.

Kaže da se u sljedećoj godini nastavlja vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj.

“Radiće se na zakonima o kojima se ranije govorilo. To će biti prve aktivnosti. Ali prije toga idu aktivnosti oko 9. januara”, rekao je Dodik.

U januaru SNSD kreće u pripremu svog sabora. Kako je pojasnio Dodik, tu će se definisati program i vršiti pripreme za prestojeće izbore.

“SNSD prema istraživanjima ima veliku podršku javnosti. Cilj je podrška preko 40 odsto. Postoje naznake da izbori ne budu održani. Ali sada se ponašamo kao da će biti održani. U idućoj godini planirane su investicije preko dvije milijarde. Planiramo povećanje plata i penzija”, rekao je Dodik.

Govoreći o kandidatima za predstojeće izbore, Dodik je rekao da će SNSD tek odlučivati o njima i da za to još  nije vrijeme.

Komentarišući optužbe koje je na njegov račun iznio predsjednik SDS-a Mirko Šarović, Dodik kaže da ne bavi Šarovićem.

“On je marginalan. Ima probleme u svojoj organizaciji. On je urušio SDS. Da li će biti bolje bez Milorada Dodika odlučiće narod, ne Mirko Šarović”, izjavio je Dodik.

Izvor: ATV