Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da se Mirko Šarović očigledno stidi Policije Republike Srpske, inače ne bi priželjkivao njeno eliminisanje iz programa obilježavanja Dana Republike.

– Jedino je pitanje zbog čega mu smetaju ešaloni pripadnika MUP-a Republike Srpske na proslavi 9. januara? Da li je možda riječ o instituciji koja nekome u BiH prijeti ili koja štiti građane, njihovu imovinu i ustavni poredak Srpske? Kome podilazi sa ovakvom izjavom, kao i sa brojnim drugima u kojima se nipodaštavaju institucije Republike Srpske, kao i njen identitet – upitala je Vulićeva nakon izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da bi umjesto ešalona policije na obilježavanju Dana Republike trebalo da idu ešaloni uspješnih privrednika.

Vulićeva je upitala da li možda Šaroviću smeta to što je policija pod ingerencijom Republike Srpske, a ne BiH, budući da se nikada, ni o jednoj instituciji na zajedničkom nivou nije ovako sramno ponio.

-Ako se na ovaj način odnosi prema institucijama Srpske sa stanovišta opozicije, užasava sama pomisao na to kako bi se odnosio kad bi imao priliku da o ovakvim stvarima zaista odlučuje – istakla je Vulićeva.

Izvor: SRNA/Srpskainfo