Omladinski savjet Prijedor na redovnom zasjedanju Skupštine izabrao je novo rukovodstvo ove krovne omladinske organizacije.

Za novog predsjednika Omladinskog savjeta Prijedor, jednoglasno je izabrana Marina Krneta, dosadašnji predsjednik Upravnog odbora, dok je na funkciju predsjednika Upravnog odbora izabrana Gorana Praštalo, takođe jednoglasnom odlukom.

Članovi Skupštine koju čine omladinske organizacije sa teritorije grada, bavili su se brojnim temama koje se odnose na dalji rad i planirane aktivnosti, nove pravce djelovanja, promociju rada Savjeta, projekti prema međunarodnim fondovima i drugačiji pristup u radu. Dvije organizacije izgubile su status članstva, dok je Verifikaciona komisija odobrila članstvo jednoj omladinskoj organizaciji.

Skupštini su u svojstvu gostiju prisustvovali i pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor Zoran Inđić i odbornik u Skupštini grada Prijedor Azra Pašalić, koji su izrazili spremnost da podrže aktivnosti i rad Omladinskog savjeta Prijedor, a omladincima su prezentovali i Akcioni plan prevencije mržnje i predrasuda, uz spremnost i poruku da svi zajedno, mogu i trebaju da koordinišu i rade u korist grada i ljepšeg životnog ambijenta za sve.

Ispred rukovodstva Omladinskog savjeta Prijedor, izražavaju zahvalnost prema svima koji su dali doprinos u radu Savjeta a posebno Gradskoj upravi Prijedor u kojoj su prepoznali iskrenog partnera i podršku.

Omladinski Savjet Prijedor broji 11 aktivnih organizacija, koje će u idućem periodu, kako su naveli, predano i odgovorno obavljati poslove iz svojih oblasti.

Izvor: prijedorgrad