Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 519 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 142 osobe.

Radi se o 62 muškarca i 80 žena, od kojih su 31 mlađe, 78 srednje i 33 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 59 osobe su iz Banjaluke, 17 iz Bijeljine, osam iz Nevesinja, sedam iz Doboja, šest iz Laktaša, pet iz Kozarske Dubice, po četiri iz Gradiške i Zvornika, po tri iz Dervente, Prijedora, Prnjavora i Ugljevika, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Pala, Trebinja i Šipova i po jedna iz Bileće, Bratunca, Kotor Varoša, Petrovca, Petrova, Rudog, Teslića, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i žena, starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Doboja i po jedna iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 94.019 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.511 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 374.619 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 374, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 143, a u ostalim bolnicama 231. Na respiratoru su 43 osobe, 31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 12 u ostalim bolnicama.

Autor: RTRS