Mlada glumica Biljana Čekić (13) oduševila je čitav region ulogom male Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”, koji je publika imala priliku da vidi u februaru 2021. godine

Biljana je nedjeljama bila glavna tema svih medija, a nakon toga se povukla iz javnosti.

Biljana živi u selu Sreflije, kod Kozarske Dubice, a preko noći njeno ime zapamtio je čitav Balkan. Pohvale za ulogu Dare su se svakodnevno nizale, a talentovana mlada glumica dobila je niz nagrada i priznanja, među kojima su i “Povelja Srbski đak”, kao i nagrada Grada mladima.

Manastir Hilandar dodijelio joj je stipendiju, uz nadu da će joj stipendija pomoći da se uspješno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas susreću ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice.

U mjesecima koji su uslijedili nakon televizijske premijere filma, Biljana je ispunila svoju veliku želju – prvi put je bila na ljetovanju na moru. Ona je posjetila Budvu, gdje se, između ostalog, srela sa trojkama Lukom, Simonom i Jakovom, koji su u filmu glumili lik njenog brata Buda.

Biljana je tokom boravka u Crnoj Gori posjetila i manastir Ostrog.

 

Nakon ljetne sezone, Biljanin život nastavio se uobičajenim tokom. Ustaje prije šest, kada odlazi u školu, a čim se završe časovi, dolazi kući gdje poslije završenog domaćeg pomaže porodici oko održavanja imanja.

Ne predstavlja joj problem da vodi računa oko male farme, hrani stoku i da pomaže na njivi, a kada joj vrijeme dozvoljava voli da se igra sa mlađim bratom i starijom sestrom.

U nastavku školovanja, Biljana Čekić planira da upiše glumu, piše Blic.

Izvor: Srpskainfo