Da Nova godina u Trebinju ne počne tragično potrudio se mladi i hrabri policajac. Nenad Vuković iako u najluđoj noći nije bio na dužnosti spasio je jedan život. Spriječio je Hrvaticu da sebi oduzme život skokom u Trebišnjicu.

Sve se dešavalo upravo na ovom mostu i to u prvih pola sta Nove 2022. godine.

Sa djevojkom i kumom Nenad ja automobilom pošao kući, kako su skrenuli na most “Branilaca ugledali” su žensku osobu s vanjske strane ograde. Nije mnogo razmišljao, vozilo je odmah zaustavio.

“Odmah potom smo izašli brzom intervencijom  i došli do lica. Ja sam preskočio ogradu ovdje uzeo to lice i prebacio na sigurno. Moram da napomenem da je sa mnom bio moj prijatelj Dušan Tasovac koji mi je i pomegao. Ona je bila na vanjskoj strani mosta, tačnije preko ograde , prešao sa ogradu, uzeo je za ruku i prebacio na sigurno”, rekao je Nenad Vuković, policijski službenik PS Trebinje.

Hrvatica se nije opirala, bila je bosa i uznemirena. Nakon Nenadovog herojskog čina stigla  je žandarmerija i Hitna pomoć. ATV nezvanično saznaje da je djevojka pokušala samoubistvo  zbog problema sa vanbračnim partnerom. Policajac Nenad Vuković nije humanost pokazao samo na mostu, sat ranije je pokazao i na trgu. Pomogao je mladiću koji je izgubio svijest. Čelnici Policijske uprave Trebinje po ko zna koji put ponosni na svoje službenike.

Izvor: ATV