U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će preovladavati umjereno oblačno vrijeme uz sunčane periode i toplo, dok je na jugu i jugozapadu ponegdje moguća slaba kiša.

Ujutro će biti umjereno oblačno, ponegdje uz pojavu magle. Na jugu i zapadu moguća je slaba kiša ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, južni i jugozapadni, a poslije podne i tokom noći mogući su povremeno jaki udari juga, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od nula do pet, na jugu oko osam, u višim predjelima slab mraz, a dnevna od 10 do 17, u višim predjelima i mjestima sa maglom od četiri stepena Celzijusova.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica jedan, Rudo tri, Višegrad četiri, Foča pet, Prijedor i Čemerno šest, Sarajevo, Kalinovik i Sokolac osam, Mrakovica, Srbac, Srebrenica i Šipovo devet, Doboj, Novi Grad i Han Pijesak 10, Bijeljina i Bileća 11, Banjaluka 12, Mrkonjić Grad, Ribnik i Trebinje 13 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo