epa07209891 A firefighter dressed as Santa Claus arrives to a children's ward in Markhot Ferenc Hospital in Eger, some 130km northeast of Budapest, Hungary, 05 December 2018. EPA-EFE/Peter Komka HUNGARY OUT

Djeda Mraz iz Banjaluke je na divan i originalan način pružio pažnju mališanima koji su se liječili na pedijatriji prijedorske bolnice i dokazao da odrasli moraju bolje da vode računa o djeci.

Ovo poručuju iz prijedorske bolnice za Srpskainfo “Doktor Mladen Stojanović” nakon što je u javnost isplivalo da je ovo jedina zdravstvena ustanova u Srpskoj koja nije ostala imuna na želju Djeda Mraza da mališane koji se liječe obraduje tokom praznika.

Glavna sestra Pedijatrijskog odjeljenja u prijedorskoj bolnici ” Doktor Mladen Stojanović “Gorjana Pešević priča za Srpskainfo da je Djeda Mraz poslao mejl upravi ove ustanove početkom decembra.

– Glavna sestra je proslijedila dopis meni i ja sam se javila, jer sam smatrala da mi je to dužnost. Odavno su djeca zaboravljena i sve manje se obraća pažnja na njih. Ovi mališani na odjelu su se obradovali i iznenadili time što je Djeda Mraz znao da su baš oni u bolnici – kaže Peševićeva.

Objašnjava da Djed Mraz nije dolazio kod mališana, već je samo dovezao pisma do bolnice.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Naš zadatak je bio ostaviti pisma ispod jastuka i paketiće koje je donio 24. decembra. Djeda Mraz im je u pismima dao zadatke da nacrtaju nešto lijepo i da te crteže nalijepe na prozore koje će on vidjeti kada bude letio sankama. Jedan dječak se iznenadio, jer nije očekivao tako nešto. Zamislio se dok je čitao pismo i rekao “ali ja ne znam lijepo da crtam” – priča ona.

Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor Andrija Vukotić priča za Srpskainfo da mu je bilo neobično kada je na mejl uprave dobio poruku od Djeda Mraza sa Sjevernog Pola.

FOTO: ATV/YOU TUBE/SCREENSHOT
FOTO: ATV/YOU TUBE/SCREENSHOT

– Kada sam pročitao mejl odlučio sam da ga proslijedim glavnoj sestri bolnice, a ona je mejl proslijedila glavnoj sestri na Pedijatriji koja je obavila veliki dio posla jer je stupila u kontakt sa Djeda Mrazom i predavala pisma mališanima. To je veoma lijep gest, a poenta čitave priče je da odrasli treba bolje da brinu o djeci – zaključuje Vukotić.

On dodaje da je djeci potrebno uvijek pokazivati ljubav, a pogotovo kada se tokom praznika nađu u nekoj od zdravstvenih ustanova.

Izvor: Srpskainfo