Slobodanka Vasić, bivša direktorica vrtića “Naša radost” Prnjavor, podnijela je krivičnu prijavu protiv više osoba, među kojima je i zet Miladina Stanića, visokog funkcionera SDS-a, jer ih sumnjiči da su falsifikovali dokument i lažno se predstavili plasirajući anonimno pismo “zabrinutih roditelja”, a koje je uzeto kao povod za njenu smjenu, saznaje ATV.

Svemu je prethodila promjena skupštinske većine, koja je iz ruku SNSD-a prešla u ruke SDS-a, nakon čega je Vasićeva stavljena na „nišan“, jer je označena kao “lojalna” aktuelnom načelniku ove opštine Darku Tomašu, koji je kadar SNSD-a.

Pismo koje je u avgustu stiglo na više adresa, među kojima su bili i kabinet načelnika te odbornici u lokalnom parlamentu, koji i odlučuju o smjenama i imenovanjima u ovom vrtiću, poslato je u ime Udruženja “Zabrinuti roditelji”, a u kojem je naveden niz optužbi na račun Vasićeve. To pismo je poslužilo i kao povod nove skupštinske većine da zatraži njenu smjenu, što je u parlamentu i potvrđeno.

Prema krivičnoj prijavi koja je u posjedu naše redakcije, Vasićeva je kao krivca označila Đorđa Bijelića, zeta poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS, Miladina Stanića. Optužuje njega i NN lica, za krivično djelo “Posebni slučajevi falsifikovanja isprave”, jer su izdali ispravu u ime lica koje ne postoji, jer je utvrđeno da ime udruženja i njihova adresa, koje su navedeni u pismu, zapravo lažni.

“Isto tako postoji osnovana sumnja da su označena lica izvršila i krivično djelo ‘Prevara’ jer su predmetnu ispravu koja je sačinjena u ime lica koje ne postoji, i koja obiluje neistinitim tvrdnjama i navodima uvredljivog sadržaja za oštećenu, uputili na adrese načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša, predsjednika skupštine opštine Prnjavor Mirka Bukvića, na ruke svih odbornika, i na adresu Prosvjetne inspekcije, svjesno i sa namjerom da takvim postupanjem pričine štetu oštećenoj Slobodanki Vasić iz Prnjavora, te lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, doveli u zabludu odbornike Skupštine opštine Prnjavor, čime su isti na sjednici Slobodanku Vasić razrješili dužnosti direktorice”, navodi se, između ostalog, u prijavi.

Na sjednici na kojoj je razriješena, Vasićeva je najavila krivičnu prijavu koju je nedavno podnijela ali tada nije imenovala osobu koju sumnjiči. Tada je samo kratko rekla da joj je pozadina smjene postala jasnija kada je saznala ko je poslao pismo, jer je sa tom osobom imala, kako je rekla, lični spor.

Izvor: ATV