Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 861 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 335 osoba.

Radi se o 164 muškarca i 171 žena, od kojih su 91 mlađe, 197 srednje i 47 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 113 osoba je iz Banjaluke, 98 iz Bijeljine, 14 iz Kozarske Dubice, 13 iz Laktaša, po 11 iz Dervente i Trebinja, 10 iz Prnjavora, osam iz Gradiške, sedam iz Prijedora, po šest iz Doboja i Mrkonjić Grada, po tri iz Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Novog Grada, Ribnika, Srpca i Foče, dvije iz Teslića i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Gacka. Kneževa, Milića, Modriče, Novog Goražda, Stanara, Ugljevika, Čelinca, Šipova i Pala.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Doboja i po jedna iz Broda, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče i Mrkonjić Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 94.743 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 5.550 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 376.899 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 397, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 154, a u ostalim bolnicama 243. Na respiratoru su 46 osobe, 32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama.

Autor: RTRS