Ivan Begić, doskorašnji odbornik PDP-a i najbliži saradnik Draška Stanivukovića, uputio je nedavno zahtjev za izuzeće tužiteljke Žane Bajić, žaleći se da nije ništa preduzela na rješavanju njegove prijave za, navodno, ucjenjivanje kompromitujućim video-snimkom na kojem je snimljen u erotskom zanosu sa nepoznatim muškarcem, bar što se šire javnosti tiče .

Međutim, nakon što je u medijima objavljen njegov zahtjev za izuzećem, otvorena su nova, više nego intrigantna pitanja o prirodi odnosa Begića i banjalučkog gradonačelnika.

Begić je u svom dopisu upućenom Tužilaštvu,  u zaglavlju tog dokumenta, naveo da je njegova adresa  Rade Kondića 3, a što je samo po sebi nametnulo pitanje – da li Begić i dalje živi sa Draškom Stanivukovićem?

Naime, u julu 2019. godine u pojedinim banjalučkim medijima objavljena je informacija da je riječ o adresi vile Draška Stanivukovića u banjalučkom naselju Petrićevac, što je Begić brže-bolje demantovao.

Po onoj narodnoj da „nije šija nego vrat”, Begić je još tada u pisanoj izjavi naveo da nije riječ o vili banjalučkog gradonačelnika, nego, zapravo, o staroj porodičnoj kući Stanivukovića na Petrićevcu, gdje, kako je sam tada naveo, živi zajedno sa Draškom Stanivukovićem.

Povodom najnovijeg razvoja situacije, vrijedi se podsjetiti Begićevih nekadašnjih tvrdnji gdje i sa kim živi.

Stoga, prenosimo njegovu integralnu, pisanu izjavu, datiranu na 12. juli 2019. godine.

„Ono što je jedina istina jeste sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3 u banjalučkom naselju Petrićevac, te da živim kao podstanar u stanu koji se nalazi takođe na Petrićevcu. Na istoj adresi je prijavljen moj kolega, prijatelj, narodni poslanik Draško Stanivuković. Radi se o adresi na kojoj se nalazio od rođenja, a ja sam ga zamolio da se prijavim kod njega, budući da nisam vlasnik niti imam ikoga od bliže ili dalje rodbine ko je vlasnik nekretnine gdje bih ja mogao biti prijavljen”.

Dakle, ako je ova izjava vjerodostojno prenesena, a ne bi trebalo sumnjati u to budući da je riječ o demantiju koji se obično ne koriguje niti mijenja u uredništvu, Begić je ovim potvrdio da je u to vrijeme živio sa Stanivukovićem.

A to otvara potpuno novi niz pitanja: da li i dalje žive zajedno i kakva je priroda njihovog odnosa.

Da li je to samo relacija „stanodavac-podstanar“ ili nešto više od toga…?

Takođe, ako su tačne Begićeve tvrdnje da stanuje kod Stanivukovića, a ne bi trebalo sumnjati u to, pitanje je i da li je postojao ugovor o iznajmljivanju stana Begića, s obzirom da svako suprotno postupanje predstavlja poresku utaju i ilegalno iznajmljivanje nekretnine što, svakako, ne bi pristajalo imidžu gradonačelnika, koji se svakodnevno zaklinje u poštenje i čestitost.

Autor:Faktor