Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je Republika Srpska izabrala i opet će izabrati onog ko najbolje štiti njene interese, čak kad zbog toga mora da trpi što je rijetko ko prije.

“Dok se spremamo za najradosnijih hrišćanski praznik – Božić i proslavu Dana Republike stigla je vijest o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku. Smišljena provokacija i pokušaj poniženja i remećenja praznika i radosti. Toliko malo znaju o nama, Srbima, da se to više sakriti ne može, ali Božić i Dan Republike slaviće se bez obzira na bilo šta. Samo smo dobili dokaz više da njima neposlušne treba sankcionisati”, naglasila je Vulićeva.

Ona je navela da su sankcije alat inostrane politike, a kakva je inostrana politika te zemlje vidjelo se u Avganistanu, pa se taj “demokratski fijasko” sad pokušava kamuflirati neprimjerenim uticajima na druge narode i njihove lidere.

“Ponosni smo na našeg predsjednika Milorada Dodika i ove sankcije su dokaz koliko je nepokolebljiv i srčan u odbrani naših interesa”, objavila je Vulićeva na Fejsbuku.

Ona je ocijenila da na sudbinu Srba i Republike Srpske pokušavaju da utiču ostrašćeni Bošnjaci, zaposleni u ambasadama SAD i Velike Britanije, pojedinci iz SDA i pojedini izdajnici iz PDP-a i SDS-a.

“Ništa tim ljudima sveto nije. A koliko nas Amerika ne voli, dovoljno je sjetiti se 1995. godine i silnih UN-ovih tenkova koji su djeci ostavili traume, bombardovanja osiromašenim uranijumom i bezbroj umrlih Srba od karcinoma. Amerika je na naše prostore donijela sve što je patološko. Demokratiju u kojoj svi imaju sva prava, a i dalje su prisutna nasilja u porodicama. Školstvo smo imali najbolje na svijetu, a nametnutim reformama istih tih Amera, sve smo bliži staroj mudrosti: ‘Ako želiš da osvojiš neku zemlju pošalji vojsku, a ako hoćeš zauvijek da je uništiš – uništi im obrazovanje'”, navela je Vulićeva.

Ona je dodala da su Amerikanci nametnuli društvene mreže na kojima svako o svakome može da iznosi najgnusnije laži i bljuvotine.

“Pričaju o korupciji, a za istu nemaju dokaze. Korupcija i prevara je podržati imenovanje članova CIK-a kršeći sve zakonske propise, a to su uradile ambasade SAD i Velike Britanije u koordinaciji sa PDP, SDS i SDA. Donalda Trampa su pokrali na izborima, pa su planirali isti recept primjeniti i za Dodika”, navela je Vulićeva.

Posegnuti za sankcijama medijskoj kući, istakla je Vulićeva, tek je presedan i raskrinkravanje lažne demokratije.

“Sloboda medija na sva usta se čuje samo kad je interes određenog medija, tačnije pojedinaca iz opozicije i SDA. Najbolje bi bilo da lideri opozicije odgovore ko im je zabranio da odlaze u emisije ATV-a, tada će i građani znati ko su kreatori ovih sankcija i ko su Srbi izdajice i licemjeri među nama”, zaključila je Vulićeva.

Autor: SRNA/ATV