Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odnio je pravnu bitku na tlu Australije, i očekuje ga učešće na prvom Grend slem turniru u sezoni.

Đoković je odmah po završetku drame trenirao u Melburnu što je potvrdio i njegov mlađi brat Đorđe, na konferenciji za novinare koju organizuje njegova porodica u Beogradu.

– Novak je slobodan čovjek i upravo je bio na teniskom terenu – rekao je Đorđe.

On je zahvalio navijačima širom svijeta.

– Teško je nabrojati gdje sve Novak nije dobio podršku. Pravda i istina su izašli na vidjelo. Sudija je vodio slučaj detaljno, i pokazao da treba vjerovati u pravdu, iako je ponekad bolna. Najvažnije da je sada Novak na slobodi. On je sportista i ništa drugo ga ne zanima – istakao je Đorđe Đoković.

Otac Novaka Đokovića, Srđan istakao je da je najbolji teniser planete još jednom pokazao zašto je najbolji na svijetu.

– Hvala vam na bezrezervnoj podršci Novaku i njegovoj porodici. Novak se izborio za sav slobodarski svijet, nije se dao baciti na koljena. Nije bilo lako, ali Novak je mentalna gromada, koji nikada nikoga nije povredio. Uvijek je bio na strani da nekome pomogne, a nikada odmogne. Teško im je prihvatriti da neko iz tako male zemlje može da bude najbolji u njihovom “buržujskom sportu” – naglasio je Srđan Đoković.

Autor: RTRS