Zašto bi fotografija za Dan Republike Srpske morala biti iz Banje Luke sa centralne proslave?

Za razliku od proslave u Banjoj Luci, koja se održava pod simbolom (mrski PC-amblem) naše podjarmljenosti okupatorskoj vlasti OHR, grupa Samopoštovanje iz Prijedora je napravila mural na kojem je sublimirala duh srpskog naroda kroz vijekove i odala počast jedinicama VRS i Policije MUP RS, koji su učestvovali u odbrani grada.

Gotovo je nevjerovatna podudarnost u ideološkom i političkom smislu onih koji su napadali na Prijedor 1941. i 1992. godine, da je to zabrinjavajuće po već dijagnostikovanu i kolektivnu srpsku istorijsku amneziju. Zapravo to je jako opasno, jer upravo svakog ljeta u Prijedoru pokušavaju da sakriju potvrđeno lažnoj i ratnohuškačkoj manifestaciji “Dan bijelih traka“.

Brigade VRS su nastavljale tradicije brigada iz Narodnooslobodilačkog rata, koje su se borile protiv Pavelića, Hitlera i Musolinija. Mural je jedan praktičan način da se to pokaže, uz istorijsku tačnost da je Republika Srpska za svoj grb nekada imala dvoglavog orla i koristila ga nesmetano kao viševjekovni simbol srpskog naroda.

Nikom nije jasno zbog čega vlasti RS ne vraćaju dvoglavog orla i himnu Bože pravde, ako smo već ustali protiv dahija iz OHR.

No, mural ima i jednu manu. Od Dejtona 21.11.1995. godine, Republici Srpskoj je nasilno umetnut Distrikt Brčko. Ovo je možda greškom karta iz vremenske prognoze RTRS, ali naša islamizirana braća će neminovno shvatiti da je to “agresorska karta nemiroljubivih Srba, koji namjeravaju da zauzmu čitavu predratnu Opštinu Brčko, a ne po entitetskoj liniji koliko im pripada”.

Eto, ima i kod nas takvih. Mi se u njihovo ime izvinjavamo.

Tačno se zna kuda prolazi entitetska linija kroz Brčko i šta tu pripada Republici Srpskoj u slučaju da se ne možemo dogovoriti oko “arbitraže”.

Sretan Dan suverene, cjelovite i nedjeljive Republike Srpske!

Izvor: Frontal.rs