Na zastrašujućem snimku uhvaćen je trenutak kada je majka tinejdžerka bacila svoju novorođenu bebu u kontejner – prije nego što je dijete pronađeno živo nekoliko sati kasnije.

Na video snimku se vidi kako žena dolazi automobilom prije nego što je otvorila zadnja vrata i bacila crnu kesu za smeće u kontejner 7. januara u Hobsu, u Novom Meksiku.

Šest sati kasnije, snimci su pokazali kako tri osobe gledaju u kontejner prije nego što je jedan od njih pronašao bebu unutra. Novorođenče je bilo živo i sada je u stabilnom stanju i zbrinuto u bolnici, prenosi Blic.

Policajci su optužili 18-godišnju Aleksis Avilu (18) iz Hobsa za pokušaj ubistva i krivično djelo zlostavljanje djece zbog napuštanja. Policajci kažu da je priznala krivicu.

Džo Imbrijale, vlasnik radnje čije su bezbjednosne kamere napravile snimak, rekao je da ga je policija zamolila da pregleda video u petak uveče.

Na snimku se vidi žena – za koju policajci vjeruju da je Avila – kako ulazi na parking u bijelom “sedanu” i baca crnu kesu za smeće – u kojoj se nalazi njeno novorođenče.

Više snimaka pokazuje trenutak kada je dijete spaseno nakon što su ljudi očigledno čuli plač novorođenčeta. Jedna žena je izvukla kesu za otpatke i reagovala na ono što je unutra. Odmah je počela da brine o bebi.

Dijete je previjeno prije nego što je predato policiji i hitnoj pomoći kada su stigli ubrzo nakon toga.

Izvor: Blic/ATV