Policija je tokom današnjeg obilježavanja Dana Republike Srpske na području grada Doboja imala pojačane aktivnosti.

sklopu ovih aktivnosti kontrolisan je i automobil “mercedes” kojim je upravljao M.M. sa područja grada Zvornika.

U “Mercedesu” su osim vozača bili  A.F. iz Kalesije, F.H. sa područja grada Zvornik i Š.I.  iz Tuzle. Osobe iz “mercedesa” su bile bezbjednosno interesantne, a posebno  F.H. koji je još ranije u Sudu BiH osuđen zbog ratovanja u Siriji.

Nezvanično radi se o Fatihu Hasanoviću.

 

Nakon što je policija zaustavila “mercedes”  na istom mjestu se zaustavilo još šest putničkih automobila koja su nakon kraćeg vremena nastavila kretanje prema Doboju.

 

– Nakon navedenog, na parking prostoru jedne benzinske pumpe u Doboju obavljena je kontrola putničkog automobila marke “BMW” koje je prethodno tu parkirala osoba E.B. iz Zenice, sa kojim se u vozilu nalazila osoba E.H.  iz Zenice, a obje osobe bile su interesantne za službu i poslove bezbjednosti. U prtljažniku navedenog vozila je pronađeno i oduzeto 30 komada bijelih zastava na kojima se nalazio plavi grb sa ljiljanima, te je osoba E.B. sankcionisana zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Srpskainfo saznaje da je izvršenim provjerama utvrđeno da su osobe F.H. I A.F. evidentirane u službenim evidencijama MUP zbog terorizma i ekstremizma.

Navedene osobe su pozvane u službene prostorije, te je sa istima obavljen razgovor, a po obavljenom razgovoru isti su nastavili dalje putovanje.

Za vrijeme putovanja ove osobe su zabilježile i nekoliko video snimaka, među kojima i posljednji ispred banjalučke Ferhadije.

Izvor: Srpskainfo