Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović jasno želi unitarnu i islamsku BiH i zato mu smeta proslava Dana Republike Srpske.

Vulićeva je istakla da nedavni Džaferovićev medijski nastup predstavlja nastavak njegovog međunarodnog lobiranja za smišljeno, ciljano i trajno istrebljenje Srba iz BiH.

– Plemeniti ljudi razgovaraju i dogovaraju se, ne ruše ništa – izjavila je Srni Vulićeva, komentarišući Džaferovićevu izjavu “Di veltu” u kojoj je naveo “da je činjenica da bosansko-srpske snage bezbjednosti 9. januara iz godine u godinu marširaju ulicama Banjaluke i proslavljaju svoj državni praznik, stoga se /to/ smatra provokacijom”.

Vulićeva je istakla da se “uspavani Džaferović” javlja samo kad treba reći nešto protiv Republike Srpske.

– Predimenzionirana izmišljanja i komparacija sa nacizmom odraz je psihe Šefika Džaferovića – navela je Vulićeva.

Ona je istakla da je činjenica da se o proslavi Dana Republike Srpske – 9. januara Džaferović nema šta pitati, a kamoli odlučivati.

– Smeta mu smotra legalnih institucija i njenih pripadnika koje je ljepota bilo vidjeti, reprezentativne i profesionalne. Pretpostavimo da bi Šefik radije gledao marš nekih formacija sa tradicijom Handžar divizije širom BiH i to bi mu bilo na ponos – izjavila je Vulićeva.

Ona je poručila da je funkcionalnije da se Džaferović i političko Sarajevo pozabave političkom realnošću u Federaciji BiH.

Autor: SRNA/RTRS