U Gradskoj upravi Prijedor danas je organizovan prijem za najbolje učenike osmih razreda i njihove nastavnike iz osnovnih škola opštine Inđija koji se nalaze u sedmodnevnoj posjeti Prijedoru.

Ova posjeta početak je saradnje turističkih organizacija Opštine Inđija i Grada Prijedora koje su u septembru mjesecu prošle godine i potpisale Memorandum o saradnji. Ova posjeta je prva u nizu zajedničkih aktivnosti koje su predviđene ovim memorandumom. Tokom sedmodnevnog boravka u Prijedoru 31 učenika, 2 nastavnice i pedagoga iz 5 osnovnih škola Inđije planiran je program upoznavanja Prijedora.

Danas je planiran obilazak grada i posjeta centru grada, potom obilazak muzeja, galerije, Spomen kuće porodice Stojanović, murala, vjerskih objekata, a u popodnevnim časovima prisustvo turniru u malom fudbalu u Dvorani “Mladost”. Narednih dana gosti iz Inđije posjetiće manastir Miloševac, Nacionalni park Kozara, a planirano je druženje sa vršnjacima iz prijedorskih osnovnih škola te obilazak Aerodroma Urije i klizališta u Ljetnoj bašti. Naredna zajednička aktivnost je organizovanje kampa za najbolje učenike osnovnih škola Prijedora i Inđije u Inđiji, a potom slijede i kulturno-privredne manifestacije “Upoznaj Inđiju” u Prijedoru, odnosno “Upoznaj Prijedor” u Inđiji.

Izvor: prijedorgrad