Ratni komandant tzv. Armije RBiH, Hamdija Abdić, rekao je večers da u Bužimu i okolini prate situaciju u BiH, posebno u Republici Srpskoj ljuti što ne mogu ništa preduzeti, ali je istakao da će, ako institucije ne budu radile svoj posao, vjerovatno doći do onoga do čega je došlo 1992. godine.

Abdić, zvani Tigar, osvrnuo se na proslavu 9. januara, navodeći kako su „ljuti jer ne mogu ništa preduzeti, jer im to zakon ne dozvoljava“.

-Ne treba da se samoorganizujemo, imamo institucije, želimo samo da natjeramo i damo im poruku da rade svoj posao. A, ne budu li radili, vjerovatno će doći do onoga do čega je došlo 1992. godine, to je neizbježno, rekao je ovaj ratni komandant tzv. Armije RBiH za Hajat televiziju.

Ako se nastavi tim tempom, kaže, „naravno da je neminovno da dođe do određenih sukoba“.

Građanima BiH je poručio „da se ne plaše, ali da budu spremni“.

-Jači smo 100 puta nego što smo bili 1992, imamo institucije, snagu. Kada su u pitanju ti neki unutarnji sukobi, oni nemaju šansu sa nama, zaprijeto je ratni komandant tzv. Armije BiH, ali je dodao da to „ne priziva niko“.

Dodaje da je „angažman međunarodne zajednice slab“, kao i da „ovdje bez sile nema ništa“, pojasnivši da tu misli na NATO i međunarodne snage.

U Bužimu su danas, kao i prethodnih godina, defilovale uniformirane, ali i maskirane osobe koje su uz povike Alahu ekber nosile ratne zastave BiH. Snimak ovog događaja možete pogledati OVDJE.

Izvor: aloonline