Večeras od 17 časova na TV B92, prikazuje se dokumentarni film “Kako smo branili svetinje”. Film je rađen u produkciji Saveza Srba iz Crne Gore, kao doprinos sjećanju na veličanstvene Litije, na obećanja aktera u čitavoj toj kampanji i podsjećanje na obećano a ne ispunjeno…

Podsjetimo, Savez Srba u svom radu je učinio sve da probudi savjest Srba iz Crne Gore koji žive u Srbiji da utiču na svoje rođake, kumove, komšije koji imaju pravo glasa da glasaju za srpski blok.

Uoči crnogorskih izbora održanih 30. avgusta održali su petnaest tribina po Srbiji i sedam dana pred crkvom Sv. Marka sa studentima Pravnog fakulteta sabirali Srbe iz C. Gore da istraju, sve to krunišući auto litijom Beograd-Jabuka.

Sve su zaključili pozivom onim Srbima koji žive u Srbiji a imaju pravo glasa, da pođu i pomognu svojim glasom da se obori diktatorski režim Mila Đukanovića.

Poslali su 9.200 ljudi i to je bio tas na vagi koji je prelomio na izborima. Zato Savez ima pravo da podržava i kritikuje novo nastalu političku situaciju u C. Gori.

“Sve smo radili iz obaveze prema našoj braći. Niti nas je neko angažovao, ni plaćao, već smo svojom voljom to radili. Za naš rad ne tražimo nikakvu nagradu, a još manje želimo da kritikujemo bilo kojeg srpskog lidera ili pojedinca, kad je svaki Srbin mnogo važniji u ovim teškim trenucima od bilo čije sujete i analize. Naša je želja da se Srbi saberu i jedinstveno djeluju ka ostvarenju cilja, a ne da šire zlobu i zađevice među sobom,” rekli su iz tog saveza.

Izvor: Alo