Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, tokom gostovanja na Al Džaziri, izjavio je da nije htio doći na obilježavanje Dana Republike Srpske, 9. januara, iako je dobio poziv, čime je izrazio nepoštovanje za sve one koji su živote položili za odbranu i oslobođenje otadžbine.

“Bio sam pozvan ali nisam želio ići na obilježavanje Dana Republike u Banjaluci iz razloga da ne učestvujem lično”, poručio je Vukanović gostujući u Al Džaziri, čime je po ko zna koji put pokazao da mu u interesu nije Republika Srpska, nego stranici plaćenici i koalicija sa SDA.

To je potvrdio i Vukanovićev opozicioni “saborac”, ako se uopšte može tako nazvati, i predsjednik SDS-a Mirko Šarović, koji je kazao da “ne treba iritirati obilježavanje Dana Republike”.

Postavlja se pitanje, koga to iritira obilježavanje 9. januara i Dana Republike Bakira i ostale?

Da je tako, potvrđuje i izjava lidera SDA iz decembra minule godine kada je pohvalio opoziciju u Republici Srpskoj, istakavši da su lideri SDS Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i ostali uradili pravu stvar napustivši posebnu sjednicu Narodne skupštine kada je zasjedala o prenosu oduzetih nadležnosti.

Izetbegović je tada poručio da su, gore navedeni, htjeli da naprave uspješnu BiH.

Izvor: ATV