Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je međunarodnim predstavnicima u lice rekao da su američke sankcije Dodiku katastrofa.

“Svim međunarodnim predstavnicima sam u lice rekao da je to katastrofa. Kažete kriv je Dodik, a što ste im uzeli šumarstvo i poljoprivredno zemljište. Objasnite mi po kom kriterijumu. Da li je Dodik uveo armiju, pošto ste rekli da je to najveća prijetnja. Uveli ste sankcije, a otimate Republici Srpskoj stvari koje im po Dejtonskom mirovnom sporazumu pripadaju. Šta je smisao toga, pitam ih. Nikada neću reći ništa što bi Republici Srpskoj moglo da naškodi”, rekao je Vuči.

Predsjednik Srbije istakao je da vlade Republike Srpske i Srbije ne moraju da se slažu po svakom pitanju, ali da Srbima moraju da pomažu.

“Razgovarao sam skoro sa Plenkovićem. Oni su uključeni u čitavu situaciju sa BiH i Republikom Srpskom. Zainteresovani su za opstanak svog naroda – rekao je Vučić o odnosima sa Hrvatskom i dodao:

“Američki ambasador je komentarisao naoružavanjem Srbije, čime sam bio iznenađen. Mi nismo narušili nikakav sporazum time. Imali smo potpuno uništavanje Vojske od 2000. do 2012, uništili smo zolje, strijele smo uništivali, oklopna vozila kako bismo dobili tapšanje stranih ambasadora. Mi moramo da čuvamo našu zemlju”, rekao je Vučić.

Izvor: ATV