“Slučaj Novaka Đokovića” pokazuje mnoge do sada u javnosti dobro skrivane stvari. Pokazuje se da “biti pobjednički nastrojen Srbin” nije dozvoljeno, čak ni kada je riječ o sportu.

eško je prihvatiti činjenicu da dobar dio zapadnog svijeta, nažalost, ne voli, pa čak i mrzi, čuvene Srbe, iako prihvata, voli i aplaudira mnogo lošijim ljudima, većim namćorima i manje atraktivnim sportistima nego što je Novak i toliki drugi naši šampioni.

Najbolji teniser svijeta i najuspješniji od svih osvajača “Australijan Opena” od kada postoji ovaj turnir doveden je u situaciju da ga doslovno privodi pogranična policija, kao da je kriminalac, i onda hermetički zatvara u hotelsku sobu na mjestu u kome odsjedaju samo migranti sa viznim problemima.

Čak mu nije dopušteno da u hotelsku sobu primi pravoslavnog sveštenika na Božić.

A to sve zato jer australijski premijer Skot Morison nije htio da prihvati već donijeti zvanični dokument “o izuzeću”.

I sad se čitava rulja najogavnijih, iskompleksiranih bjednika masovno oprobava u vrijeđanju najboljeg igrača tenisa svih vremena i najvećeg sportiste ove epohe na čitavoj planeti, kako u Australiji, tako i drugdje, pa i u Hrvatskoj i Srbiji!

Pritom niko ne spominje pravi razlog ovakvog tretmana, koji se nikada ne bi mogao dogoditi čak ni najbeznačajnijem igraču, a kamoli najboljem od najboljih.

A riječ je o tome da Novak dolazi iz Srbije, da kraj njegovog imena stoji srpska trobojka, koja upada u oči svim našim neprijateljima iz svijeta, da on i dalje putuje sa srpskim pasošem i svojim srpskim ponosom svuda po svijetu – i pobjeđuje. Više od svih drugih prije njega. Obarajući rekorde, jedan za drugim.

I to je tako. Zlo ne možemo da umirimo, niti da ga ukrotimo, ali možemo da mu se suprotstavimo i ne pristanemo na njegove zahtjeve i ucjene. I kada je riječ o tenisu, ali i kada se, na primjer, radi o sudbini Republike Srpske i čitavog “srpskog svijeta”.

Кao čovjek, pravoslavac i neko ko se godinama bavio sportom mogu slobodno reći da sve ovo u Melburnu što danonoćno pratimo preko televizije i interneta je nešto mnogo, mnogo “više od sporta”. I zbog toga Novak je Srbija i Srpska, “on je naš narod” i “naš narod je Novak”.

(Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske)

Izvor: Srpskainfo