Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na nalogu “Budućnost Srbije” na Instagramu.

On je putem objavljenog video snimka pružio podršku srpskom asu Novaku Đokoviću i odgovorio premijeru Australije na njegovu najnoviju odluku da poništi vizu srpskom teniseru.

– Nikada nisu mogli da nam oduzmu srce i dostojanstvo – poručio je Vučić po pitanju Đokovića.

 

On je poručio da napadi i pritisci na Đokovića iz nepoznatih razloga poprimaju razmjere da je bilo nemoguće da se ne oglasi.

– Ako ste htjeli da zabranite Đokoviću da po 10. put osvoji trofej, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da je nemoguće da dobije vizu? Zašto ga maltretirate – upitao je on.

On je istakao da će “Srbija biti uz Ðokovića i umijeti da odgovori mnogo ljepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Ðokoviću, ali poštujući međunarodne uzuse i poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne države.”

– Mi ćemo se boriti za Novaka Ðokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet manje ili više neće promijenti ni sud našeg naroda o o narodu Australije koji izuzetno poštujemo i cijenimo, ali ni o Novaku Ðoković –  naveo je predsjednik Srbije, prenosi Tanjug.

Možete pisati stotine hiljada tekstova najgorih o Ðokoviću, on će ostati najbolji teniser svih vremena i on će ostati u našim srcima, poručio je Vučić.

– A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne samo Novaku Ðokoviću već bilo kojem običnom čovjeku i našeg i vašeg ponositog i dostojanstvenog naroda.

– Živjela Srbije, Novače mi smo uz tebe – poručio je Vučić.

Podsjetimo, ranije danas oglasio se i državni sekretar za spoljne poslove Srbije Nemanja Starović.

On je za BBC izjavio da bi trenutni tretman australijskih vlasti prema Đokoviću mogao da naruši odnose između Australije i Srbije.

To je na svom Tviter nalogu potvrdila i dopisnica BBC iz Brisela, prenosi B92.

Izvor: Srpskainfo