Spot za pjesmu “Beogradskog sindikata” i Danice Crnogorčević “Јedina Srpska” ponovo je uklonjen na društvenoj mreži Јutjub zbog novih prijava, ali se radi na rješavanju problema, objavio je Feđa Dimović iz Beogradskog sindikata.

Dimović je naveo da je Јutjub uklonio ovaj spot na kanalima Beogradskog sindikata i Crnogorčevićeve.

– Trenutno pokušavamo da rešimo problem i nadamo se da će spot biti uskoro vraćen. Hvala svima za veliku podršku koju nam sve vreme dajete. Neka bude borba neprestana – napisao je Dimović na svom Instagram nalogu.

 

Spot je već jednom bio uklonjen sa ove društvene mreže prema navodnom zahtjevu vlasnika pojedinih snimaka Dragana Radovića, iako on taj zahtjev nije ni podnio. Potom je spot vraćen na “Јutjub”.

Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević na svečanoj akademiji povodom Dana Republike premijerno su 8. januara izveli pjesmu “Јedina Srpska” posvećenu proslavi 30 godina od osnivanja Republike Srpske.

U opisu pjesme navedeno je da je nastala kao želja ovih umjetnika da se svojom muzikom bar malo oduže narodu Republike Srpske za stradanje i teret koji su podnijeli u odbrani slobode, vjere i nacionalnog identiteta cijelog srpskog naroda.

– Godinama unazad Srpska je za sve nas bila bastion srpstva. Hvala našem stradalnom narodu iz Republike Srpske što je u ovim teškim godinama progona i pritisaka koji i dalje traju, očuvao živim Kosovski zavet i zavete naših bogonosnih otaca Svetog Save i Svetog Simeona. Šta god da kaže sila koja nam preti, mi smo svoje jedinstvo već ostvarili u ljubavi, duhu, krvi i telu našeg Gospoda Isusa Hrista – naveli su autori.

Autor: RTRS