Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, rekao je da PDP-ovci Branislav Borenović i Jelena Trivić zagovaraju saradnju sa Kristijanom Šmitom,sada kada je on jasno i otvoreno rekao da je njegov jedini zadatak BiH bez Milorada Dodika, odnosno BiH u kojoj se ne poštuje izborna volja srpskog naroda i građana Republike Srpske.

Dodaje da je njegov zadatak BiH u kojoj će neko da namješta one koje odgovaraju Kristijanu Šmitu i onima koji su poslali Kristijana Šmita.

„Očigledno je da se Jelena Trivić nada da bi ona mogla da bude ta. Moramo razočarati Jelenu Trivić, Branislava Borenovića i sve one koji razmišljaju na taj način. Srpski narod i građani Republike Srpske će i u budućnosti sami birati svoje predstavnike i potpuno je jasno da na Trivićevu i Borenovića srpski narod i garađani ne računaju, nego da će i dalje svoje povjerenje davati onima koji se zalažu za interese srpskog naroda i Republike Srpske, što je i do sada bio prvenstveno Milorad Dodik“, rekao je Kovačević.

On smatra da je sve ono što čujemo od Jelene Trivić licemjerno i navodi nekoliko primjera za to.

„Koliko je sve ovo što čujemo od Trivićeve licemjerno pokazuje to da ona kao argument za to da se treba razgovarati sa Šmitom spominje da je s njim razgovarao Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, a samo dan prije je govorila da je potpuno nebitno to što govori Vučić, kada je govorio da srpski predstavnici trebaju donositi odluke u institucijama BiH. Danas kaže da je Dodik nervozan jer ne zna kako će da završi proces protiv bivšeg premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića, a samo dan prije je govorila kako Dodik kontroliše kompletno pravosuđe u Republici Srpskoj i da se iz tog razloga zalaže da se Srpskoj vrate nadležnosti iz pravosuđa kako bi zaštitio samog sebe. Ako već sve kontroliše Milorad Dodik, čega onda ima da se boji“, izjavio je Kovačević.

Osim toga, nastavlja Kovačević, Jelena Trivić pokušava da opravda svoj stav da je potrebno razgovarati sa Kristijanom Šmitom time da je on kao voljan da povuče nametnuti Inckov zakon, a on sam je prije tri dana jasno i otvoreno rekao da mu ne pada na pamet i da nikada neće povući Inckov zakon.

Kovačević zaključuje da su stvari potpuno jasne  i da ne postoji namjera da se uradi bilo šta dobro za Republiku Srpsku nego isključivo dobro za Jelenu Trivić i PDP.

Izvor: ATV