Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je, povodom prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, da većinska volja građana može da se promijeni samo na izborima.

– Kako će se stvari razvijati narednih dana poslije ove inicijative, teško je pretpostaviti. Prolazimo kroz političku krizu koja je počela ranije i ovo je njena kulminacija – rekao je Mandić.

On je naveo da poslanici Građanskog pokreta URA, koji su ranije bili protiv rekonstrukcije Vlade, sada pokreću inicijativu za njenu smjenu.

– Nažalost, oni koji su spriječili da dođe do rekonstrukcije Vlade, danas pokreću inicijativu za smjenu ove vlade, tako što prosto hoće da promijene izbornu volju građana – rekao je Mandić.

On je dodao da su građani na izborima 30. avgusta poručili da žele Demokratsku partiju socijalista u opoziciji.

– Kriza u Vladi je poprimila takve razmjere da je održavanje ovog kabineta nemoguće. Predsjednik Vlade sumnjiči potpredsjednika da je povezan sa narko kartelom, a potpredsjednik premijera da je povezan sa švercom cigareta – naveo je Mandić.

On je ocijenio da u takvoj situaciji nema zajedničkog rada, kao i da je u takvoj Vladi nemoguće održati stabilnost.

Mandić je poručio da, ono što se može zajednički uraditi, jeste da se ne dozvoli promijena većinske volje građana.

– Ta većinska volja može da se promijeni samo na izborima, tako što bi svi učesnici na izborima jasno saopštili ko su njihovi partneri i kakav imaju odnos prema pojedinim političkim strankama i subjektima – rekao je Mandić.

Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića potpisao je 31 poslanik opozicije i članica vladajuće koalicije, koalicija “Crno na bijelo”.

Autor: SRNA/RTRS