Politički analitičar Dragomir Anđelković rekao je za RTRS da su posljednja dešavanja u Crnoj Gori pokazala da je lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović skriveni igrač crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Govoreći o krizi vlasti u Crnoj Gori, Anđelković je rekao da je u politici ključna parlamentarna većina i da je teško predvidjeti ishod, odnosno da li će doći do izbora ili će biti formirana nova većina.

On je istakao da se Abazović, koji je, kako je rekao, skriveni adut Đukanovića, aktivirao u rušenju Vlade Zdravka Krivokapića u trenutku kada se stiglo do reformi koje bi se odrazile na tužilaštvo i sudstvo, te da je sada i više nego jasno da se on zalaže za Crnu Goru kakva je bila prije promjena, kada je gradila identitet na mržnji.

– Ne vjerujem da većina građana prihvata takav koncept vraćanja u mračnu prošlost i Crnu Goru Mila Đukanovića koja je paravan za mafiju – naglasio je Anđelković.

On smatra da Zapad ne želi da Srbi u Crnoj Gori imaju značajnu ulogu u Vladi, te da bi manjinska vlada, koju Abazović zagovara, bila suprotna većinskoj volji naroda Crne Gore.

U slučaju formiranja takve vlade, odnosno ostvarenja plana Abazovića i Đukanovića, kaže Anđelković, narod Crne Gore bi ponovo ustao jer ne želi povratak u mračnu prošlost.

Autor: RTRS