Koordinator projekta UNDP Lejla Ibranović- Mulahasanović i predstavnici Tima za integritet Grada Prijedor održali su radni sastanak kako bi se što kvalitetnije i sa što više pokazatelja, izradio Plan integriteta Grada Prijedora.

Gradska uprava već duži niz godina učestvuje u realuzaciji projekata iz oblasti MEG-a , a u svrhu finalizacije projekata Gradska uprava je otpočela sa realizacijom projekta “Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru, koji provodu UNDP uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Osnova projekta je izrada novog Plana integriteta (borbe protiv korupcije), kojim će se konkretno unaprijediti usluge grada, kroz mehanizme uspostavljanja kontrola određenih oblasti, odnosno uvođenja novih standarda i povećanja transparentnosti u oblastima koje Gradska uprava još nije definisala, radeći kroz unapređenja digitalizacije.
Institucionalni i strateški okvir borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj definisan je regulatornim okvirima , a potom i određenim strateškim dokumentima.
Gradska uprava je pripremila svoja dokumenta istraživanja za potrebe izrade Plana integriteta, te je na ovom radnom sastanku sa koordinatorom projekta UNDP-a i uključenim konsultantima, definisala i prioritete rada do kraja februara.
Potvrđeno je od strane konsultanata da je Gradska uprava Prijedor u odnosu na timove drugih gradova definisala najoperativniji tim sa potrebnim znanjima, koje su osnov za izradu Plana integriteta, te se očekuje i da će se usvajanju ovog Plana pristupiti do kraja mjeseca marta.
Plan integriteta je i jedan od zahtjeva standarda Pečat kvaliteta, za koji će se Grad kandidovati na osnovu samoprocjenjenih administrativnih prednosti i razvijenih mehanizama rada u svim oblastima, u kojima građani ostvaruju svoja prava.