Fudbaleri Rudar Prijedora sutra putuju na drugi dio priprema u Medulin gdje će odigrati pet mečeva. Put primorja neće krenuti Džozef Amoa koji nije dobio potrebne papire za ulazak u Hrvatsku, dok se ekipi priključio golman Nikola Lakić, koji je došao na pozajmicu iz banjalučkog Borca.

Trener Marko Tešić i dalje je u potrazi za pojačanjima a olakšanje je činjenica da će napadač Nikola Mandić ostati na proljeće u Prijedoru, jer je klub odbio ponudu Dinama iz Bukurešta koji je želio hrvatskog fudbalera.

– Pripreme teku prema planu a najvažnije je da nema povreda i da u dobrom raspoloženju idemo u Medulin. Problem je svakako činjenica da sa nama neće biti Amoa zbog papira. Ipak nastojaćemo da se dodatno uigramo i da kroz ove mečeve pronađemo pravu formu za nastavak šampionata gdje je glavni cilj opstanak u Premijer ligi BiH – istakao je Tešić.

Rudar će prvi meč imati 26. januara protiv Kopra. Tri dana kasnije slijedi duel proitiv Olimpije.

Na turniru u Medulinu rivali će da budu Karlovac (1. februar) i Sloboda Tuzla (3. februar). U zavisnosti od plasmana na turniru Rudar će imati još jedan meč 5. Ili 6. februara dok je generalna proba 19. februara protiv Slobode Novi Grad.

Izvor: Srpskainfo