Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” Prijedor danas je povodom Svetog Save počela besplatan upis učenika prijedorskih osnovnih i srednjih škola koji se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, vrši isključivo onlajn, saopšteno je danas iz ove ustanove.

Od danas do petka, 28. januara, s ciljem zaštite zdravlja i smanjenja gužve, učenici treba da mejlom dostave svoje podatke potrebne za ostvarenje besplatnog upisa, nakon čega će telefonski biti obaviješteni o datumu preuzimanja besplatne članske kartice.

Ime i prezime đaka, ime jednog roditelja, datum rođenja, adresa, broj telefona, škola i razred koji pohađa i imejl adresa treba poslati na imejl adrese biblioteke: nbodraslo@gmail.com i nbdjecije@gmail.com nakon čega će telefonski biti obaviješteni o datumu prezuimanja besplatne članske kartice.

Osim tradicionalne akcije u nedjelji Svetosavlja, plaćanja članarine tokom cijele godine oslobođeno je 11 kategorija uz potvrde nadležnih institucija.

To su nezaposlena lica, ratni vojni i invalidi rada, članovi najuže porodice poginulih i nestalih boraca, lica sa razvojnim smetnjama, slijepa i slabovida lica, dobrovoljni davaoci krvi, predškolci i prvačići, radnici iz oblasti kulture i novinari, zdravstveni radnici prijedorskih zdravstvenih ustanova, članovi višečlanih porodica i bibliotekari.

Godišnja članarina za zaposlena lica i za vanredne studente je 15 KM, za učenike viših razreda osnovne škole, učenike srednje škole, redovne studente i penzionere pet KM, a za učenike nižih razreda osnovne škole dvije KM.

Autor: SRNA/Srpskainfo