Marko Munjiza iz Prijedora uhapšen je zbog ucjene “teške” 10.000 maraka.

Munjiza je inače aktivista SDS-a i osoba koja je objavila kompromitujuće fotografije bivšeg gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića. On je tvrdio da je “lično odgovoran” što je Prijedor imao vanredne izbore u decembru. Tokom kampanje Munjiza je bio redovan na stranačkim skupovima, a svaku priliku je koristio da bude u društvu “prvaka” opozicije.

Nakon novog debakla opozicije, Munjiza se okrenuo opštim izborima pa je svoju “podršku” dao PDP-ovoj Jeleni Trivić.

“Čestitke Jelena Trivić na kandidaturi za predsjednika Republike Srpske! Ovo je radosna vijest za svakog iskrenog opozicionara i patriotu! Siguran sam da ćeš sljedeće godine biti predsjednica kakvu ovaj narod zaslužuje”, naveo je Munjiza nakon što je PDP saopštio da će trenutni narodni poslanik biti kandidat opozicije za jednu od dvije inokosne funkcije koje se biraju na narednim izborima.

Podsjećamo, Munjiza, koji na svom Facebook profilu redovno proziva javne funkcionere, uhapšen je danas zbog ucjene.

– Munjiza je ucjenjivao čovjeka da će objaviti određene informacije i tekstove ukoliko mu se ne isplati novac. Od tog čovjeka je tražio 10.000 maraka da ne objavi informacije. Sprovedene su posebne istražne radnje u kojima je korišteno 10.000 maraka označenih novčanica koje je na kraju preuzeo Munjiza, nakon čega je uhapšen – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

I dok je dobila podršku lica osumnjičenog za ucjenu, ostaje pitanje da li će Jelena Trivić imati podršku svoje partije iz grada na Sani, jer je i sam PDP u Prijedoru u popriličnom rasulu. Članovi gradskog odbora traže od Predsjedništva ove partije da poništi odluku o isključenju Maje Kunić iz članstva, da odbace inicijativu o isključenju iz ove partije određenih članova koje je predložio povjerenika GO PDP Prijedor Miodrag Deretić, potom da iz stranke isključe Deretića i Milanka Mihajilicu.

Takođe, zahtijevaju da Predsjedništvo PDP na sjednici imenuje novo povjereništvo za GO PDP Prijedor u cilju preduzimanja radnji na što bržoj stabilizaciji Gradske organizacije PDP Prijedor, te da u njegovom sastavu budu Maja Kunić, Dalibor Grabež i Ranko Smiljanić.

Oni ističu da će u slučaju da se ne uvaže ovi zahtjevi ispod kojeg su navedena imena 112 članova Glavnog odbora PDP i Gradskog odbora Prijedor, pored kojih su i potpisi njih 110, svi oni istupiti iz PDP.

Izvor: ATV