“Veliki oslobodilac društva”, kako je sebe sve do sinoć zvao aktivista SDS-a iz Prijedora Marko Munjiza, “pao” je u akciji “Provajder” zbog ucjene teške 10.000 KM.

Munjiza je uhapšen nakon sprovođenja posebnih istražnih radnji, a sumnja se da je primio novac kako bi pisao protiv direktora IRB-a Dražena Vrhovca, kao i Dalibora Pavlovića, bivšeg gradonačelnika Prijedora, međutim iznos od 100.000 KM kako saznajemo, koji je dobio, vrlo brzo je potrošio i to na kocku.

Iz ralja kocke nije se mogao otrgnuti, pa je tako rješenje za krizu vidio u novoj ucjeni.

Munjiza se obratio pomenutom direktoru i pokušao da od njega iznudi novac uz izgovor da će prestati da ga napada na društvenim mrežama, pri tom ispričavši mu o novcu koji je ranije dobio kao i nalogu da ga kleveće, dok je tražio istu cifru koju je ranije primio.

Nakon što je pokušao da iznudi 100.000 KM, utvrdivši da se radi o velikom iznosu novca, zatražio je da mu se isplati kapara u iznosu 10.000 KM.

Vrhovac se obratio policiji, a kompletnom istragom rukovodilo je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru koje je odmah po prijavi, sprovelo posebne istražne radnje u kojima je korišteno 10.000 maraka označenih novčanica koje je na kraju preuzeo Munjiza, nakon čega je uhapšen.

Prilikom pretresa Munjizinog objekta u naselju Pećani, pronađeni su i glasački listići.

Nakon novog debakla opozicije u Prijedoru, Munjiza se okrenuo opštim izborima pa je svoju “podršku”, vjerovatno uz određenu sumu, nakon Jelene Trivić dao i Nebojši Vukanoviću.

Na lažne Munjizine navode, fotografije i video snimke, građani su već navikli, pa je tako naišao na tešku osudu korisnika društvenih mreža.

Etiketiran je kao prevarant i lažni moralista.

Izvor: ATV