Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas susret sa građanima pod nazivom ” Kafa sa gradonačelnikom” i tom prilikom razgovarao sa dvadesetak sugrađana.

” Na ovaj način je počela realizacija jednog od prvih obećanja koji sam dao građanima Prijedora , a to je da će vrata mog kabineta , ali i cijele Gradske uprave biti otvorena za građane i za mogućnost da lično izlože svoje probleme koje ćemo potom zajednički rješavati”, rekao je Javor nakon ovog razgovora.
On je dodao i da će ovakvih susreta biti i više , kao i pojedinačnih razgovara te razgovora na terenu.

” Brojni su problemi koji muče naše sugrađane pa smo se danas dotakli samo nekih od njih za koji smo svi svjesni da postoje i da je potrebno vrijeme i strpljenje da se oni riješe. Preovladavala su pitanja raznih oblasti, a prvenstveno iz oblasti infrastrukture i na svako pojedinačno pitanje ćemo tokom slijedeće sedmice odgovoriti koji je najbolji put da se oni riješe ili počnu rješavati , a u svemu tome nastojaćemo da odredimo prioritete sagledavajući i mogućnosti gradskog budžeta”, naglasio je Javor.
Građani koji su danas bili na prijemu, pozdravili su ovu inicijativu da gradonačelnik neposredno razgovara sa građanima navodeći da su do sada često nailazili na ćutanje administracije što je opravdano dovodilo i do nezadovoljstva građana.
Ova aktivnost ” Kafa sa gradonačelnikom” se nastavlja i već tokom slijedeće sedmice će na sajtu grada biti kreirana aplikacija putem koje će građani moći da se prijave na razgovor sa gradonačelnikom.

Izvor: prijedorgrad