Сарајево - Сњежана Новаковић Бурсаћ

Kada se postigne dogovor o ključnim pitanjima među partnerima u Federaciji, SNSD je spreman da se uključi u nastavak pregovora o reformi Izbornog zakona BiH, izjavila je za Srpskainfo Snježana Novaković Bursać, šefica Kluba poslanika ove stranke u Parlamentu BiH.

Ona je potvrdila da stav ove stranke nije promijenjen.

Kako su prenijeli pojedini mediji, organizatori pregovora, predstavnici SAD i EU, Metju Palemr i Angelina Ajhrost su najavili da će se danas, drugog dana pregovora u hotelu “Marea” u Neumu, učstvovati i “predstavnici iz Republike Srpske”.

Ispostavilo se da su na pregovore pozvani članovi Interresorne radne grupe, osnovane pri Parlamentarnoj skupštini BiH, ali da niko od pozvanih iz Republike Srspke nije došao u Neum.

Iako su članovi Interresorne radne grupe, na pregovorima u Neumu se nisu pojavili ni Snježana Novaković Bursać, ni lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, ni Sredoje Nović iz SNSD.

Jedini se, na neki način, ovom pozivu odavzao lider PDP Branislav Borenović, koji, kako je rekao nije mogao otputovati u Neum zbog obaveza u Banjaluci, pa je na pregovore psolao svog zamjenika na čelu partije, Nenada Vukovića.

Snježana Novaković Bursać za Srpskainfo tvrdi da ona i njen partijski kolega Nović nisu ni dobili poziv na pregovore.

– Iako smo informisani da su nam taj poziv, navodno, uputili, on nije stigao u moj mejlboks – rekla je Snježana Novaković Bursać.

Izvor: Srpskainfo