Od Marka Munjize, uhapšenog zbog ucjene i iznude para od direktora IRB-a Dražena Vrhovca, njegove partijske i koalicione kolege pokušavaju da se ograde. Prva među njima je Munjizina sestra od tetke i predsjednica Prijedorskog GO SDS-a Maja Dragojević Stojić. Iako je potvrdila da on jeste član SDS-a, sada kaže ipak nema nikakvu funckiju u partiji. Da to ipak nije tako, vidi se na ranije objavljenim fotografijama, na kojima uhapšeni, rame uz rame, stoji sa Draškom Stanivukovićem, Nebojšom Vukanovićem, generalnim sekretarom SDS-a Zoranom Latinovićem i mnogim drugim funkcionerima i aktivistima opozicije. Ova kontradiktornost izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

“A u javnosti se predstavljaju kao neke patriote i poštenjačine, a sve sami kriminalci u opoziciji…”

“Ko god se bavi ucjenama, kriminalom, korupcijom, uopšte nelegalnim radnjama, treba da odgovara, bilo iz koje stranke, vlasti, opozicije, vjere i nacionalnosti bio. Drago mi je što se primijeti da su službe počele počele djelovati i nešto raditi po tim pitanjima.”

“Koliko je zla u tom čovjeku da zbog novca uništava tuđe živote… Pravda je spora, ali dostižna”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Dok većina njegovih saboraca izbjegava kamere, neki se ipak uredno oglašavaju na društvenim mrežma. Dok tvrde da je Munjiza taj koji je ucjenjivan i diskreditovan, ne spominju da je Vrhovac, kako nezvanično saznajemo, samo jedan od članova SNSD-a iz Prijedora koji je bio na meti ucjenjivanja ovog člana SDS-a.

“Ako je pokleknuo pod njihovim pritiskom i obmanama, onda je sve za šta se do sada borio, palo u vodu i treba da odgovara za svoje postupke. Ovdje ne smije biti izuzetka, niti SDS stranka smije da trpi i toleriše ovakve stvari, SDS se mora boriti upravo protiv ovakvih nedjela!”, rekao je Stanislav Liščinski.

Prijedorčani neraspoloženi za puno komentara. Većina ih, kažu, ne zna šta se to u prethodnom periodu odigravalo u njihovom gradu.

Munjiza je od direktora IRB-a tražio novac kako ga ne bi napadao na društvenim mrežama, što je Vrhovac prijavio policiji. Ubrzo nakon primopredaje obilježenih novčanica u iznosu od 10 hiljada KM, Munjiza je uhapšen. Njegova žrtva ucjene bio je i bivši gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, čije je kompromitujuće fotografije objavio upravo Munjiza. Nakon skandala hvalio se kako je lično on odgovoran za vanredne izbore u Prijedoru.

Izvor: ATV