Predsjednik DNS, Nenad Nešić, rekao je da je i danas tužan i postiđen jer je najviši dom ponižen.

Optužio je predsjednika Narodne skupštine Srpske Nedeljka Čubrilovića da je on odgovoran za to.

– Nije mi jasno zašto vas koalicioni partneri trpe jer i njima i narodu nanosite štetu. Ponizili ste sve poslanike i sve građane kada ste na sjednicu koja još nije bila ni zakazana pozvali lidere SDA i HDZ BiH. Poslanici nisu publika u predstavi koju vi režirate! Da ne budem pogrešno shvaćen, gospodine Čoviću izuzetno sam vam zahvalan što ste ovdje, jer taj potez doprinosi smanjenju tenzija, što je nasušna potreba cijelog društva. Ali, pozivam SNSD da sačuva dignitet NSRS i smijeni Čibrilovića jer je on bruka i sramota ovog doma – rekao je Nešić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je naglasio da Dejton daje svima mogućnost da se osjećaju komotno u BiH, ali niko nije računao da će narod izabrati predstavnike koji su sve to pokvarili.

– Predstavnici ovdašnje vlasti su sposobni da pokvare i kliker – dodao je Nešić.

Bošnjačke partije je optužio za autizam, da nisu spremni da razgovaraju, naspram nekadašnjeg lidera SDA, Sulejmana Tihića, koji je nekada u Narodnoj skupštini izjavio da je Republika Srpska realnost.

– Problemi BiH su u Federaciji, ne u Republici Srpskoj. Srpska ima Vladu, Federacija je nema. Bošnjačka politilka elita želi cijelu BiH za sebe, da ponište istoriju i iznova je napišu. Zaboravljaju da se hrišćansko zvono ovdje čulo mnogo prije minareta – kaže Nešić.

Izvor: Srpskainfo