Na današnjem protestu boraca ispred Narodne skupštine Republike Srpske bio je i Banjalučanin Danijel Topić Vilma koji je ranije osuđen je na pet mjeseci zatvora u banjalučkom Osnovnom sudu zbog nanošenja lakih povreda Luki Bogdanoviću i njegovoj kćerki Maji.

Poslije objedinjavanja sa ranijom presudom za razbojništvo Topiću je 2011. godine izrečena jedinstvena kazna od četiri godine i tri mjeseca zatvora.

Prethodno, Topiću je kaznu od četiri godine zatvora godine izrekao Vrhovni sud Republike Srpske zbog razbojništva koje je počinio 24. septembra 2009. godine u kafiću “Madžik star”.

U presudi se navodi da je Topić napao Luku i Maju Bogdanović 21. maja 2008. godine kada je provalio u njihov stan u ulici Novice Cerovića u banjalučkom naselju Borik. Nakon što je oko ponoći upao u stan napao je Maju, a zatim nasrnuo i na Luku koga je udario pesnicom u lice i pobjegao. Topić je poslije nekoliko dana od tog slučaja ponovo zaprijetio porodici Bogdanović koja je cijeli slučaj prijavila policiji.

Prema navodima u presudi Vrhovnog suda kojom je Topić osuđen za razbojništvo, navedeno je da je on 24. septembra 2009. godine, prijeteći nožem i šrafcigerom, od radnika kafića “Madžik star” oteo 300 maraka.

Zbog napada na Maju Bogdanović sudija je Topiću odmjerio tri mjeseca, a zbog napada na Luku četiri mjeseca zatvora, pa mu je za to krivično djelo izrečena jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora. Ta kazna mu je objedinjena sa ranijom kaznom za razbojništvo pa će Topić u zatvoru provesti ukupno četiri godine i tri mjeseca.

Podsjećamo, iza današnjeg protesta boraca u Banjaluci, stoje osuđeni kriminalci ali i politički poslušnici PDP-a i SDS-a.

Pored PDP-ovog poslušnika Branislava Vučića i SDS-ovog Danijela Jakovljevića, borce je danas na proteste huškao i već pominjani Zoran Kvačka iz Prijedora, poznatiji kao Lija.

Izvor: ATV