Informaciju koju je prenio prijedor24h je zapravo netačna, na to nam je ukazao portal Raskrinkavanje.me

Prvobitnu informaciju koju je preneo portal prijedor24h! je zapravo netačna, na to nam je ukazala analiza portala Raskrinkavanje.me.

Naime, radi se o netačnoj vijesti koja je objavljena na aloonline.ba, a koji je portal prijedor24h prenio ne znajući da je vijest prenesena sa satiričnog portala Zicer o čemu je portal raskrinkavanje.me već ranije pisao.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao laž, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

– Originalni članak –

CRNA GORA U NATO misiju šalje GEJ vojnike: To je veoma VAŽNO naglasiti i mi se time ponosimo!

Crna Gora bi već u drugoj polovini narednog mjeseca mogla početi s učešćem u neborbenoj misiji NATO-a u Ukrajini. Kao najmlađa članica Alijanse, Crna Gora je odredila deset vojnika i vojnikinja koji će biti upućeni u Ukrajinu u neborbenu misiju odbrane Ukrajine od potencijalne ruske agresije.

Načelnik Generalštaba vojske Crne Gore potvrdio je ovu informaciju za Zicer.

– Mi želimo da u punoj mjeri participiramo u svim obavezama i u svim pravima koji proističu iz članstva. Mi nijesmo velika država i shodno našim mogućnostima, poslaćemo deset vojnika i vojnikinja, od kojih su troje gej, što je veoma važno naglasiti i mi se time ponosimo – rekao je Milutin Đurović načelnik Generalštaba.

Đurović je istakao da jedinica koju šalju u Ukrajinu čini najelitiniji dio vojske Crne Gore.

– Trenutno radimo na usaglašavanju pozicija na kojima bismo mi mogli dati adekvatan doprinos. Nakon toga bi uslijedila procedura za donošenje skupštinske odluke o učešću u ovoj misiji, i na kraju bismo počeli proces pripreme naših vojnika. Izrazili smo želju da naši vojnici i vojnikinje budu stacionirani negdje u Lavovu jer smo procjenili da bi Rusi upravo tu duboko u ukrajinskom zaleđu mogli nanijeti najozbiljnije udarce. – rekao je Đurović.

Izvor: aloonline