Јedino što je fantomski u Republici Srpskoj jeste opozicija koje nikad nema kada je potrebno zaštititi interese Republike Srpske i njenih građana, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević, komentarušići jučerašnji stav opozicije na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Objavu prenosimo u cijelosti: 

“Jedino što je fantomski u Republici Srpskoj jeste opozicija koje nikad nema kada je potrebno zaštititi interese Republike Srpske i njenih građana.

U tom smislu, uopšte ne iznenađuje da je opozicija opet izmislila nekakva neuvjerljiva opravdanja da napuste sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske i ponovo ne glasaju za zaključke koji su od značaja za Republiku Srpsku i zaštitu njenog statusa.

Ovaj put su za opravdanje zloupotrijebili činjenicu da je zbog nedoličnog ponašanja, a u skladu sa Poslovnikom, sa sjednice isključen narodni poslanik Nebojša Vukanović, pa su oni kao navodno iz solidarnosti napustili sjednicu.

Ako su već tako solidarni, zašto onda nisu zajedno i na poziv tog istog Vukanovića napustili sjednicu i za vrijeme obraćanja gosta, predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića?!

Iako su tada ostali u sali i propustili priliku da budu solidarni sa svojim kolegom, nisu propustili da organizuju zvižduke za Čovića, ali i da se u brojnim izjavama pridruže sarajevskim uvredama na račun gosta koji je prihvatio poziv i pokazao poštovanje prema Republici Srpskoj i njenim institucijama.

Ostaje dilema da li su to uradili jer im je zasmetala i Čovićeva poruka da treba čuvati Republiku Srpsku, ili samo zbog frustracije što je Bakir Izetbegović, njihov saveznik i čovjek koji njihove postupke u Narodnoj skupštini Republike Srpske redovno ocjenjuje kao „pravu stvar“, odbio poziv i nije prisustvovao sjednici Skupštine.

Ne smije se zaboraviti ni da su upravo Izetbegović i lideri opozicije iz Republike Srpske na identičan i sraman način prokomentarisali i sam dnevni red jučerašnje posebne sjednice, govoreći kako tobože o aktuelnoj situaciji u BiH treba raspravljati samo u, kako oni vole reći, „državnim institucijama“.

Teško je više i nabrojati sa koliko sjednica Narodne skupštine su pobjegli i tako odbili i izbjegli da učestvuju u donošenju značajnih i istorijskih odluka za poziciju i status Republike Srpske.

Suvišno je i komentarisati njihov nedostatak intelektualnog kapaciteta i nemogućnost da shvate da ne postoji ništa kontradiktorno u tome da u skladu sa zaključcima Narodne skupštine predstavnici Republike Srpske, kao i do sada, mogu prisustvovati sjednicama zajedničkih organa, ali da odluke mogu donositi samo u svrhu zaštite interesa Republike Srpske”, zaključio je Kovačević.

Izvor: ATV